Aquest blog està format pels components del grup de treball d'Educació Física del Berguedà.

dimecres, 14 de novembre del 2012

4a SESSIÓ (dilluns, 12 de Novembre): CASTELLERS

Primer de tot volem donar les gràcies als Castellers de Berga per donar-nos la oportunitat de conèixer de manera teòrica i pràctica el món apassionant dels castells.

Hem començat la sessió amb l’explicació dirigida per un membre casteller amb el suport visual d’un Power Point, on ens ha explicat quatre coses bàsiques sobre el món casteller: les diades, els tipus de castells, la organització dins una colla, com es munta “la pinya”, etc... Seguidament hem anat al gimnàs a provar de primera mà això d’enfilar-se uns sobre d’altres.

Ens hem equipat amb texans, camisa i faixa, elements indispensables per garantir comoditat i seguretat. Les primeres formacions han sigut pilars de 2 amb l’ajuda de l’espatllera. Fins i tot alguns valents s’han atrevit a pujar 3 pisos. Seguidament hem fet construccions de 3 i 4, també de 2 pisos. Hem intentat que tothom hi participés en la mesura del possible (els forts a sota i els àgils i lleugers a sobre). Finalment hem acabat carregant varis castells de 3 pisos (pilars, de 3 i de 4) on ha estat molt important construir una bona base (la pinya) per tal de fer estable el castell.

També se’ns han donat alguns consells per portar a la pràctica els castells a l’escola. A més, els propis membres dels Castellers de Berga s’ofereixen a venir a les escoles i fer unes sessions o tallers adaptats a les necessitats dels alumnes que tinguem.
Per acabar volem dir que valorem molt positivament la sessió d’avui. Hem gaudit alhora que après un món nou que tots coneixíem des de fora, però mai havíem vist de dintre.


5a sessió: JOCS QUE FUNCIONEN: La propera sessió (dilluns, 19 de Novembre) la dedicarem a repassar i compartir jocs i activitats que ens funcionen molt bé a les nostres classes. Seria interessant que cadascú de nosaltres pensi almenys un parell de jocs, en posarem en pràctica alguns i en farem un recull per escrit perquè tothom els pugui tenir. Els jocs tan poden ser d'escalfament, de part principal d'alguna sessió concreta o per tornar a la calma. És una sessió que fem cada any, però potser és una de les més útils a l'hora de posar en pràctica als nostres centres.

Quedarem a les 18h a la biblioteca per parlar de les properes sessions, després ja anirem al gimnàs a fer els jocs.

Fins dilluns!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada